wanneer dakreparatie

Deze vraag zult u uzelf vast wel eens stellen als u zich zorgen maakt om uw dak en het mogelijk achterstallig onderhoud daaraan. Vandaar dat wij graag aan u uitleggen welke periode u de reparatie het beste door ons kunt laten uitvoeren.

Uw dak heeft dagelijks te maken met de invloed van het weer

Uw platte dak wordt vrijwel dagelijks aangetast door het weer en dat kan op een bepaald moment zijn tol gaan eisen. Op platte daken ligt doorgaans bitumen dakbedekking, wat bekend staat om zijn goede hechting en waterdichtheid.

Zomermaanden

In de zomer zorgt de zon met de warmte voor het zacht worden en uitzetten van de bitumen dakbedekking en hierdoor kan de hechtlaag loslaten. Naast het zacht worden en de uitzetting zorgt het zonlicht ook voor veroudering van de bitumen dakbedekking. Kortom, u kunt voor reparatie van uw dak het beste de zomer ontwijken.

Wintermaanden

In de winter trekt de bitumen dakbedekking samen door de kou en kan de bitumen hard worden. Door het hard worden kunnen scheuren ontstaan of kan de bitumen versplinteren. Dit veroorzaakt doorgaans lekkage aan uw dak. Ook in de winter kunt u beter niet uw dak laten herstellen. Daarom is het juist in het voorjaar of najaar handig om uw dak te laten repareren. Voordat de hete zomer of koude winter aan de haal gaat met uw dak.

Ons advies

Mocht u in mei uw vakantiegeld goed willen gebruiken, laat dan zo snel mogelijk de achterstallige reparaties aan uw dak door ons uitvoeren. Wilt u een offerte voor de werkzaamheden? Vult u dan ons offerteformulier in en wij geven u zo snel mogelijk een vrijblijvende offerte.

Deel dit bericht op Facebook