Stormschade

Storm

Helaas komt het nog wel eens voor dat het in Nederland een sterke wind overwaait, ook wel bekend als storm. Bij storm kan naast wind ook regen een optie zijn. Bij storm is dat meestal niet even een klein licht buitje, maar meestal toch behoorlijk wat regen in korte en/of lange tijd.

Regen

Veel regen in korte tijd stelt uw dak op de proef, want uw dak moet de hoeveelheid wel aankunnen. Als bijvoorbeeld uw regenpijp verstopt is, grote kans dat het water blijft liggen op uw dak. Water dat op het dak blijft liggen zoekt naar manieren om naar beneden te komen, dat heeft nou eenmaal te maken met de zwaartekracht.

Beschadiging

Als uw dak beschadigd is met scheuren, blaren of plooien (meestal onthechting) in de dakbedekking biedt dit het water de kans om weg te komen. Helaas is dat wel door uw dak heen, want de dakbedekking is meestal de bovenste laag met daaronder isolatie en hout of gips. De onderdelen onder uw dakbedekking houden niet bepaald water tegen. Dit heeft dan als gevolg dat u lekkage heeft aan uw dak en water in uw huis heeft op vervelende plekken (plafond, muren).

Verzekering

Wanneer u lekkage heeft door stormschade dient u meestal een claim in bij uw opstalverzekering (soms ook woonverzekering). De verzekering zal helaas niet altijd de schade vergoeden. Dit hangt onder andere af van de windkracht die het KNMI meet. U heeft altijd te maken met een eigen risico wat u meestal zelf moet betalen.

Verstandig is om foto’s te maken van de schade, zodat u die kunt opsturen naar de verzekeraar ter beoordeling. Uiteraard kunnen wij op uw dak voordat we starten enkele foto’s maken voor de verzekering, dit scheelt u weer op een ladder staan.

Reparatie

Lekkage is uiteraard vervelend en moet gerepareerd worden, dit doen wij dan ook graag voor u, zodat u geen water of lekkage plekken in uw huis blijft houden. U zult ten alle tijden de kosten eerst zelf moeten betalen, want verzekeringen betalen nooit direct. Tenslotte hebben wij de lekkage al gerepareerd en daarmee de werkzaamheden aan uw dak al afgerond.

Spoedreparatie is bij stormschade uiteraard ook mogelijk, het zou toch heel vervelend zijn als u enige tijd emmers in uw huis moet zetten om het water op te vangen. We willen u wel vragen ons te bellen, want dan kunnen we sneller schakelen, dan dat u een mailtje stuurt.

 

Deel dit bericht op Facebook