Daklekkage repareren

Een lekkage aan uw dak is vervelend en brengt onverwachte kosten met zich mee, tenslotte had u er niet op gerekend. Dan kunnen we best begrijpen dat u denkt kan ik niet de lekkage zelf repareren? Voor het beantwoorden van die vraag zijn een aantal zaken belangrijk om te weten:

Gereedschap

Wat als eerste meespeelt is of u gereedschap in huis heeft om de lekkage te repareren. Als de lekkage aan uw dak is zal u doorgaans een ladder nodig hebben om van buitenaf op uw dak te komen. Naast een ladder zal u mogelijk nog een brander en gas nodig hebben voor het branden van de dakbedekking. Dat is nou juist iets wat niet iedereen in huis heeft.

Dakbedekking

Iedere soort dakbedekking heeft andere eigenschappen en kan niet altijd gecombineerd worden met elkaar. Daarnaast moet u ook maar net weten wat er nu op uw dak ligt, APP of SBS bitumen, PVC, EPDM, ECB of Ecodak. Als u dat weet moet u ook maar net dakbedekking hebben of weten waar u dit kunt kopen.

Oplossen lekkage

Als u de onderdelen heeft, moet u ook de kennis hebben hoe u dit het beste aan kunt pakken. U moet een beetje handig zijn om de juiste aanpak te kunnen bepalen. U zult uwzelf bijvoorbeeld de volgende vragen moeten stellen: Hoe spoort u de lekkage op? Hoe repareert u de lekkage op de juiste manier? Weet u zeker dat de lekkage niet terugkomt? Dit zijn zomaar vragen die u allemaal zelf moet zien te beantwoorden.

Doe het niet zelf

Door bovenstaande factoren raden wij altijd aan om uw dak te laten repareren door een dakdekker of loodgieter uit uw regio. Wij komen graag uw problemen door lekkage verhelpen wanneer het u uitkomt. Een plat dak of een schuin dak, het maakt ons niets uit. Wij rekenen vaste kosten voor reparatie van een lekkage en geen voorrijkosten. Dus doe het niet zelf en bespaar u verdere ellende.

Deel dit bericht op Facebook