Verhoging btw arbeidskosten

Op 13 februari 2013 is in het woningmarktakkoord besloten dat het btw-tarief wordt verlaagd op arbeidskosten bij renovatie en herstel van bestaande woningen.

Huidige regeling

Dit hield in dat vanaf 1 maart 2013 tot en 1 juli 2015 de BTW op arbeid verlaagd werd van 21% naar 6%. De reden hiervoor was om een stimulans te creëren voor de zwaar getroffen bouwsector. De bouwsector had door de crisis veel minder opdrachten en dit kon als goede stimulans werken voor consumenten die hun woning wilde renoveren of herstellen. De herstelde of gerenoveerde woningen die in aanmerking kwamen voor de verlaging, moesten ouder zijn dan 2 jaar.

Nieuwe regeling

De meeste woningen waar wij onze werkzaamheden aan het dak of in het huis deden de afgelopen 2 jaar waren ouder dan 2 jaar en genoten van het lage tarief op de arbeidskosten. Helaas moeten wij vanaf 1 juli 2015 het hogere BTW-tarief van 21% weer doorrekenen aan de klant. Dit scheelt 15% BTW op de arbeidskosten en kan bij grotere werkzaamheden aardig oplopen.

Als u slim bent laat u uw reparaties aan leidingen, dak nog voor 1 juli 2015 uitvoeren en bespaart u daarmee 15% BTW op de arbeidskosten. Om hier nog van te profiteren is er nog een belangrijk iets waar u rekening mee moet houden. De werkzaamheden dienen voor 1 juli 2015 te worden afgerond.

En nu?

Het is dus verstandig direct een offerte bij ons op te vragen, zodat wij deze maand nog de werkzaamheden kunnen uitvoeren en factureren. U kunt een offerte aanvragen via ons offerteformulier. Uiteraard doen wij ons best u zo snel mogelijk een offerte toe te sturen en daarna met u een afspraak te maken om de werkzaamheden uit te voeren voor 1 juli 2015.

Deel dit bericht op Facebook