U vindt ons op Marco Pololaan 449 in Utrecht

Holleman Dakdekker & Loodgieter Utrecht 030 - 320 0630 Bij geen gehoor belt u met 06 – 45 303 686

Dakgoten

Uw dakgoot is er om regen, hagel, sneeuw van uw dakgoot op te vangen en via regenpijpen af te voeren naar het riool, regenton of een put. Hierdoor word voorkomen dat bijvoorbeeld regenwater tegen de gevel waait of direct op de grond komt. De dakgoot wordt ook wel de hemelwaterafvoer genoemd.

Meestal worden dakgoten van zink gemaakt, maar tegenwoordig wordt ook veel PVC gebruikt. Zink geniet voor ons de voorkeur, omdat we die goot makkelijk kunnen buigen en knippen naar het juiste formaat en juiste vorm. Zink is hierdoor ook een van de duurdere materialen van uw dak. Hiermee is de zinken dakgoot de beste optie voor uw dakgoot. Uiteraard zijn er ook andere opties, zoals de koperen, aluminium, gietijzeren of betonnen dakgoot.

Platte daken hebben meestal geen dakgoot, aangezien daarbij het water naar het laagste punt op het dak geleid wordt en daarna direct in de regenpijp terecht komt. Toch kan het punt waar uw water van uw dak naar de regenpijp gaat ook een punt zijn waar bladeren, takken en andere materialen blijven hangen. Hierdoor raakt de afvoer verstopt en blijft er water op uw dak liggen. Kleine beschadigingen aan het dak kunnen dan al snel voor lekkage zorgen.

Ook bij een dakgoot blijven wel eens bladeren, takken en andere zaken achter, wat verstopping kan veroorzaken. Bij verstopping blijft water in de dakgoot staan en kan het water onder uw dak terecht komen of de dakgoot door het gewicht losraken. Door de verstopte dakgoot kan er dus lekkage aan uw dak ontstaan. U kunt een verstopte dakgoot beter voor zijn en uw dakgoot bijvoorbeeld voor en na de herfst leeghalen.

Wanneer een dakgoot los is geraakt kan de gehele dakgoot naar beneden vallen bij storm of harde wind. Het is altijd raadzaam een los geraakte dakgoot zo snel mogelijk weer vast te maken.

Wij kunnen ten alle tijde uw dakgoot repareren of de verstopping op uw dak of in de dakgoot oplossen. We hebben altijd genoeg zink op voorraad om eventuele nieuwe zinken dakgoot voor u te maken en op te hangen. Mocht u een offerte willen voor het repareren van uw dakgoot of schoonmaken van uw dakgoot, vult u dan ons offerteformulier in en we nemen contact met u op voor een prijsopgave en eventuele afspraak om de werkzaamheden uit te voeren.

 

Offerte aanvragen

Meer weten over onze diensten?

Vraag een offerte aan

Waarom kiezen voor Holleman?

  • Geen voorrijkosten en gratis offerte
  • 24 uur per dag bereikbaar
  • Dakreparatie voor een vaste prijs

Copyright © 2017 Holleman Dakdekker & Loodgieter - Alle rechten gereserveerd

Algemene voorwaarden | Privacy reglement | Linkpartners

dakdekkers-utrecht.nl